Військових Космічних сил США називатимуть «стражами»

Автор: Андрій Шинко
Військових Космічних сил США називатимуть стражами

Військовослужбовців Космічних сил США називатимуть «стражами» або «хранителями» (guardians). Про це 18 грудня написав у Twitter віцепрезидент США Майк Пенс.

Солдати в армії, авіатори у ВПС, моряки у ВМФ та морпіхи в морській піхоті... – рівно рік наймолодший вид ЗС США – United States Space Force обирав як називати своїх військовослужбовців з 500 запропонованих варіантів. «Космонавтів» відсіяли відразу. Фіналістами стали: astra (астра), guardian (страж), sentinel (вартовий), talon (кіготь) і titan (титан).

Проте віцепрезидент Майк Пенс поклав край спекуляціям, своїм несподіваним повідомленням 18 грудня, коли заявив, що військових Космічних військ називатимуть guardians («стражі» або «хранителі»):

Ми щойно повернулися з Овального кабінету, тому я маю честь від імені Сполучених Штатів повідомити, що відтепер чоловіки та жінки Космічних сил Сполучених Штатів будуть називатися «стражами». Солдати, моряки, авіатори, морпіхи та стражі захищатимуть нашу націю протягом наступних поколінь

Він зауважив, що «стражі» («хранителі») – це ім'я з довгою історією у космічних операціях, що йде від командного девізу Космічного командування ВПС (Air Force Space Command) 1983 року: «Хранителі високих рубежів» (Guardians of the High Frontier).

Сьогодні, 20 грудня, виповнюється перша річниця створення Космічних сил США.

Крім того, через те, що наразі Космічні сили США не мають власного однострою (використовують уніформу ВПС), для того, щоб відрізняти стражів запроваджено значок на вилогу (lapel pin) та службовий нагрудний знак (service badge).

Space Force troops get lapel pin and badge to wear on their Air Force uniforms for now