Печерський суд у 26 разів зменшив заставу полковнику, що вимагав мільйон з постачальників медичних масок

Печерський суд у 26 разів зменшив заставу полковнику, що вимагав мільйон з постачальників медичних масок

Печерський районний суд у 26 разів зменшив заставу високопосадовцю ЗСУ, затриманому на мільйонному відкаті у тендері на поставку медичних масок українським військовим.

Нагадаємо, що за «продаж перемоги» у відкритих торгах на поставку медичних масок українським військовим, у серпні було затримано начальника управління медичного постачання Командування Медичних сил ЗС України полковника медичної служби Віталія Фурдика.

затримано начальника управління медичного постачання Командування Медичних сил ЗС України полковника медичної служби Віталія Фурдика

І ось, 2 грудня 2020 року, з невідомих причин, Печерським судом приймається рішення про зменшення суми застави для Фурдика з 13 мільйонів гривень до 525 тисяч грн. На цю подію звернули увагу волонтери, зокрема речник InformNapalm Михайло Макарук:

Все б нічого, але під дахом Хомчака у нас відбуваються «цікаві речі»: командуючого медсилами і дуже крепкого друга главкома Хоменка, відправили на лікарняний, замість звільнення, а на хабарника , який знаходиться в безпосередньому підпорядкуванні Хомчака, швидко знайшлись гроші.

Печерський суд у 26 разів зменшив заставу полковнику, що вимагав мільйон з постачальників медичних масок Печерський суд у 26 разів зменшив заставу полковнику, що вимагав мільйон з постачальників медичних масок