Спец-Ком-Сервіс поставив ДПСУ два МАЗи-паливозаправники для вертольотів Airbus Н125

Автор: Олексій Махно
Спец-Ком-Сервіс поставив ДПСУ два МАЗи-паливозаправники для вертольотів Airbus Н125

Державна прикордонна служба придбала два паливозаправники, що будуть обслуговувати гелікоптери Airbus Н125, які надходять на озброєння прикордонної авіації з 2020 року.

Авіаційні паливозаправники СКС-6.3-АПЦ призначені для транспортування пального та заправки повітряних суден фільтрованим авіаційним пальним, як у чистому вигляді, так і в суміші з противодокристалізаційною рідиною типу «І», «ІМ», «Нікосол-13».

Паливозаправники закуплені 1-м складом пального Держприкордонслужби, за переговорною процедурою для потреб оборони, у ТОВ «Спец-Ком-Сервіс». Загальна вартість закупівлі склала 8 595 396 гривень. Авіапаливозаправники СКС-6.3-АПЦ змонтовані на базі високопрохідного шасі МАЗ, що має колісну формулу 4х4 та потужність двигуна 330 к.с., екологічного стандарту Євро-5. Ємність цистерни паливозаправника – 5 000 літрів.

Спец-Ком-Сервіс поставив ДПСУ два МАЗи-паливозаправники для вертольотів Airbus Н125 Спец-Ком-Сервіс поставив ДПСУ два МАЗи-паливозаправники для вертольотів Airbus Н125 фото: Пресслужба ДПСУ

Нагадаємо, що у 2020 році для вертольотів Airbus Н125 облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області.

Загалом Держприкордонслужба має отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125 (сертифікат AS 350 B3), зокрема 10 гелікоптерів надійдуть цього року.