Aselsan інтегрував кероване озброєння в штурмовики Су-25

Aselsan інтегрував у штурмовики Су-25 кероване озброєння

Турецька компанія Aselsan інтегрувала в Су-25 ВПС Азербайджану кероване озброєння класу «повітря-земля» – комплекс лазерного наведення LGK для радянських авіабомб ОФАБ-250.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на турецьке видання «M5».

Інтеграція комплексу лазерного наведення LGK від Aselsan була успішно завершена у 2019 році та вже встигла взяти участь у бойових діях в Нагірному Карабасі восени 2020 року.

Модернізовані турецькою компанією радянські бомби отримали назву LGK-OFAB.

Завдяки доопрацюванню вдалось реалізувати для літака функцію «кинув та забув», а лазерне маркування цілі покладено на безпілотні літальні апарати типу Bayraktar TB2. Комплекс LGK дозволяє з високою ефективністю вражати на відстанях до 12 км як стаціонарні цілі, так і рухомі (з максимальною швидкістю до 40 км/год).

Aselsan інтегрував кероване озброєння в штурмовики Су-25

Розробка комплексу лазерного наведення для ОФАБ-250 була реалізована після успішної розробки таких комплексів для авіабомб Mark 82, Mark 84, NEB, які використовує турецька армія, а також авіаційного боєприпасу SERT-82.

До початку власних розробок, компанія Aselsan виробляла за ліцензією американські комплекти лазерного наведення PAVEWAY-II.

LGK складається з напівактивної головки наведення (шукача лазерного цілевказання), секції наведення, системи приводу крила та заднього хвоста.

Нагадаємо, що українські розробники, пропонують власну версію перетворення вільнопадаючих бомб калібрів 500–100 кг в кореговані. Йдеться про блок аеродинамічного керування «Адрос» БАУ-01К, який розроблений у київській НВФ «Адрон».

Блок аеродинамічного керування «Адрос» БАУ-01К Блок аеродинамічного керування «Адрос» БАУ-01КТЕ, встановлений на авіаційну бомбу

Управління бомбою здійснюється створенням аеродинамічних сил і моментів під час відхилення двох пар аеродинамічних поверхонь (рулів), розташованих на блоці. Координати цілі вводяться в блок управління під час підготовки до польоту.

Читати також:Обґрунтування шляхів модернізації авіабоєприпасів