Модернізована російська ТОС-1А отримала вбудований динамічний захист, цифровий зв'язок і навігацію

На Росії проводять модернізацію вогнеметних установок ТОС-1А

Омський завод транспортного машинобудування, що входить у концерн «Уралвагонзавод», виконав держоборонзамовлення 2020 року на капітальний ремонт з модернізацією партії важких вогнеметних систем ТОС-1А «Солнцепек» для російської армії.

Зміни торкнулися як зовнішнього вигляду, так і внутрішнього обладнання машин, повідомляють у російській Держкорпорації «Ростех».

Так, на бойовій машині встановлено вбудований динамічний захист, а також супутникова система GPS Глонасс, яка дозволяє визначати точний час, географічні координати, висоту над рівнем моря і положення об'єкта на електронній карті. Крім цього, система отримала нову цифрову радіостанцію Р-168 і апаратуру комутації та управління.

На Росії проводять модернізацію вогнеметних установок ТОС-1А

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що у рамках модернізації бойових машин ТОС-1А буде збільшена дальність і точність стрільби, а також площа ураження цілі одним боєприпасом. За рахунок застосування нових некерованих реактивних снарядів і сучасних прицільних і навігаційних комплексів буде скорочена норма витрат боєприпасів і зменшено час на підготовку і виконання вогневих завдань.

Читати також:Цьогоріч російська армія отримає 400 одиниць бронетехніки, але без «Армат», «Курганців» і «Бумерангів»