Маяк переробляє кумулятивні заряди КЗ-6 у бомби для БпЛА

Маяк переробляє кумулятивні заряди  КЗ-6 у бомби для БпЛА

Завод «Маяк» анонсував чергову розробку некерованого боєприпасу для скидання з безпілотників, цього разу на основі стандартного кумулятивного заряду КЗ-6, який застосовується для підривних робіт.

Про це повідомляє пресслужба заводу, що є частиною ДК «Укроборонпром».

Повідомляється, що бойова версія КЗ-4800 (маса 4,8 кг) проєктується на основі заряду КЗ-6, «розрахункова бойова міць якого у знищенні будь-якого сучасного танку (кумулятивна атака зверху)» повністю влаштовує розробників. Допоміжні елементи друкуються на 3D принтері.

Маяк переробляє кумулятивні заряди КЗ-6 у бомби для БпЛА

Для тренування пілотів ударних БпЛА створено навчально-імітаційний боєприпас НІ-КЗ-4800, що відповідає масогабаритним характеристикам бойового КЗ-4800. При цьому замість бойової частини закладено світло-звукошумовий та димогенеруючий блоки для фіксації влучення у денний та нічний час. Корпус боєприпасу друкується на 3D принтері.

Наразі тривають заводські випробування НІ-КЗ-4800 спільно з військовою частиною А2724 «Аеророзвідка» та Житомирським військовим інститутом. Розрахункова влучність: один квадратний метр з висоти 300 метрів.

Стандартний кумулятивний заряд КЗ-6, на основі якого «Маяк» створює імпровізовані бомби КЗ-4800, призначений для пробивання отворів в сталевих (металевих) плитах, броньових закриттях, залізобетонних і бетонних плитах, стінах. Вибухом заряду КЗ-6 у повітрі або під водою пробивається броня товщиною до 215 мм, залізобетонна плита товщиною до 550 мм, ґрунт на глибину до 800 мм.

Стандартний кумулятивний заряд КЗ-6

Нагадаємо, що раніше Завод «Маяк» презентував розробку некерованого кумулятивного боєприпасу РКГ-1600 для скидання з невеликих безпілотників, в основу якого лягла радянська протитанкова граната направленої дії РКГ-3.