Олег Уруський анонсував створення Державного цільового фонду підтримки оборонної промисловості

концепт українського дизайнера Дениса Сіліча

Мінстратегпром ставить перед собою завдання створити Державний цільовий фонд підтримки оборонної промисловості.

Про це віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів в інтерв’ю виданню «День», повідомляє сайт міністерства.

«Одне із завдань, яке ми ставимо перед собою як Міністерство – це створення Державного цільового фонду підтримки оборонної промисловості, наповнення якого могло б здійснюватися за рахунок продажу непрофільних і профільних активів державних підприємств, які будуть передаватися у Фонд держмайна», – зазначив Олег Уруський.

Також віцепрем’єр-міністр оцінив перспективи проведення реформи оборонної промисловості України: «Моя позиція така: нам треба рухатися у плані корпоратизації і реформ, не чекаючи ухвалення профільного закону [йдеться про законопроєкт № 3822 «Про особливості реформування підприємств ОПК державної форми власності»]. Ми знаємо, як у Верховній Раді непросто проходять законопроєкти. А цей законопроєкт не є простим, і я думаю, що по ньому будуть серйозні дебати серед депутатів і в експертному середовищі, коли його буде оприлюднено. Наразі нам нормативна правова база допомагає. Хоча цей закон, звичайно, є допоміжним. Буде прийнятий – він допоможе, ні – ми будемо працювати».

Публікацію ілюстровано зображенням концепту українського дизайнера Дениса Сіліча