Міністру оборони показали АСБУ «Контур» розроблену для фрегата «Гетьман Сагайдачний»

Міністру оборони показали АСБУ Контур розроблену для фрегата Гетьман Сагайдачний

Держпідприємства Укроборонпрому: «НДІ «Квант», «НДІ «Квант-радіолокація», «Київський НДІ гідроприладів» та АТ «Завод «Радар» презентували Міноборони свої перспективні розробки.

Зокрема керівник оборонного відомства Андрій Таран ознайомився з системами керування вогнем корабельної артилерії, протидії високоточній зброї, державного радіолокаційного впізнавання, а також продукції для бронетанкової техніки.

«Фахівці підприємств продемонстрували в дії автоматизовану систему бойового управління (АСБУ) «Контур», розроблену в рамках програми модернізації фрегата «Гетьман Сагайдачний», і систему керування вогнем корабельної артилерії «Спис», – повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

Міністру оборони показали АСБУ Контур розроблену для фрегата Гетьман Сагайдачний

Нагадаємо, що минулого року з'явилась інформація, що катери ВМСУ типу «Айленд» – «Слов'янськ» і «Старобільськ» можуть оснастити радянськими торпедними апаратами та бойовою інформаційною системою управління (БІУС) зброєю «Контур». Тоді неназваний представник ВМС в коментарі одеському виданню «Думская» зазначив, що БІУС «Контур» вже застаріла: «Вона розробляється і тестується вже протягом двадцяти років, а протоколи обміну інформацією базуються ще на старих радянських стандартах».



Повідомляється, що згідно з дорожньою картою корпоратизації Укроборонпрому, напрямок радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування має трансформуватися в холдинг «Радарні системи». Він об’єднає 15 державних компаній (раніше повідомлялось про десять) і замкне весь цикл виробництва — від розроблення до модернізації й утилізації. Крім цього, «Радарні системи» матимуть за мету й стратегічне партнерство з провідними іноземними компаніями, зокрема у сфері виробництва цивільної продукції.