КБ «Луч» розробляє ЗРК для іноземного замовника

КБ Луч розробляє ЗРК для іноземного замовника

Державне підприємство «Державне київське конструкторське бюро «ЛУЧ» розробляє зенітний ракетний комплекс ближньої дії в інтересах іноземного замовника.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на генерального конструктора ДККБ «ЛУЧ» Героя України Олега Коростельова.

Іноземний замовник хоче отримати комплекс ближньої зони, це є першою сходинкою нашої роботи. Але ми вважаємо, що Україна здатна зробити комплекс середньої дальності на дистанцію до 100 кілометрів. Тобто Україна технологічно та промислова здатна це зробити

Зауважимо, що в 2019 році КБ презентувало універсальну керовану ракету Р-10 у транспортно-пусковому контейнері РК-10 зі змінними бойовими частинами, що призначена для враження нерухомих та рухомих сучасних броньованих цілей із динамічним захистом, невеликих кораблів (катерів) та низколетящих повітряних цілей.

Зенітна ракета Р-10-ОФ оснащується 130-мм осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та безконтактним підривачем. ЗКР Р-10-ОФ призначена для застосування у мобільних зенітно-ракетних комплексах. Крім того, ракета здатна пробити до 120-мм броні.

Швидкість ракети, що оснащена двома двигунами, складає 750 м/с.

Нагадаємо, що про перспективний зенітний ракетний комплекс Олег Коростельов також розповідав у програмі Security talks з Валентином Бадраком на каналі «Апостроф TV».



фото © Дмитра Муравського