ЗСУ тренуватимуться в Школі гірської підготовки ЗС Грузії

Школа гірської підготовки ЗС Грузії готуватиме українців

Українські військові проходитимуть підготовку на курсах у Спільному центрі підготовки НАТО - Грузія на військовій базі «Крцанісі» та у Школі гірської підготовки Сил оборони Грузії.

Відповідних домовленостей з командувачем Сил оборони Грузії будо досягнуто під час візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака.

Грузія також запропонувала продовжити практику реабілітації українських воїнів у їхній країні. Хомчак зі свого боку запросив підрозділи партнерів взяти участь у військовому параді з нагоди 30-ї річниці Незалежності України та стратегічному навчанні «Об’єднанні зусилля – 2021».

Школа гірської підготовки ЗС Грузії готуватиме українців

Сачхерська школа гірської підготовки (груз. საჩხერის სამთო მომზადების სკოლა) – тренувальний центр з гірської підготовки у Грузії, розташований біля міста Сачхере у західній частині країни. Заснований 14 серпня 2006 року, використовується Командуванням бойової підготовки Об'єднаного штабу Збройних сил Грузії. Допомогу у створені Школи надали США та Франція. У 2010 році, в рамках співпраці Грузія – НАТО, школа була визначена, як тренувальний та навчальний центр програми Партнерство заради миру.



Школа була створена на базі 16-го гірського батальйону, попередник якого, Сачхерський батальйон, був однією з перших частин Національної гвардії створених у Грузії під час боротьби за незалежність від Радянського Союзу у 1991 році. Засновник та командир батальйону, Віссаріон Кутателадзе, відігравав важливу роль у грузинській громадянській війні і був убитий у сутичці з російськими загонами у Ґорі у червні 1992 року.

Школа гірської підготовки ЗС Грузії готуватиме українців

У складі Сухопутних військ ЗС України перебувають дві військові частини, що спеціалізуються на ведення бойових дій в гірських умовах це 10-а та 128-ма окрема гірсько-штурмові бригади. Також раніше планувалось, що 128-му бригаду переформують в експериментальну бригадну бойову тактичну групу за зразком НАТО.