Назвали бригаду ЗСУ яка першою приєднається до НАТО

бригадf ЗСУ

Як раніше повідомлялось Ukrainian Military Pages у 2020 році одну українську бойову бригаду переформують в експериментальну бригадну бойову тактичну групу за зразком НАТО.

Сьогодні стало відомо, що це буде одна з гірсько-штурмових бригад, про що повідомив начальник відділу бойової підготовки сухопутних військ підполковник Владислав Пономарьов під час брифінгу в інформагентстві «АрміяInform».

– Наразі всі військові частини ЗСУ здійснюють як індивідуальну, так і колективну підготовку згідно зі стандартами НАТО. Відмінність лише в тім, що ми готуємося відповідно до нашої організаційно-штатної структури. Експериментальну бригаду переведуть на штат, який застосовується в арміях Альянсу, – зазначив офіцер.

Тобто загальновійськовий натовський командир розуміє, що його бригада здатна здійснювати оборону на лінії фронту до 20 км. З тактико-технічними характеристиками наших підрозділів він не знайомий. Тож, щоб успішно застосовувати у спільних операціях українську бригаду, вона має відповідати оргштатній структурі військових частин НАТО.

ББТГр буде включати бригаду та підрозділи посилення від інших родів військ і служб: артилерії, протиповітряної оборони, розвідки, радіоелектронної боротьби та ін. Варто зазначити, що бригадна бойова група (англ. Brigade combat team, BCT) є основним тактичним військовим формуванням сучасної армії США.

Експеримент розпочнеться у липні 2020-го й триватиме два роки. Упродовж усього циклу підготовки бригада не братиме участі у проведенні операції Об’єднаних сил. Натомість, її постійно залучатимуть до різного роду міжнародних навчань та заходів.

Як підсумок, сплановано мати боєздатну та взаємосумісну бригадну тактичну групу, яка відповідатиме натовським стандартам і буде спроможна вести бойові дії в усіх основних видах бою, як на території нашої держави, так і за її межами.