Всі українські військові звання переведено на коди НАТО

Всі українські військові звання переведено на коди НАТО

Наказом Міністерства оборони України у Збройних Силах України впроваджено Перелік кодів військових рангів НАТО за стандартом STANAG 2116.

Зазначений Перелік встановлює відповідність кодифікації військових звань військовослужбовців ЗС України військовим рангам НАТО і є ще одним кроком, що забезпечує взаємосумісність зі збройними силами держав-членів Альянсу, повідомляють у міністерстві.

За словами міністра оборони Андрія Тарана, підписаний наказ започатковує євроатлантичну трансформацію наявної системи кадрового менеджменту на управління кар’єрою військовослужбовців за військовими званнями. Своєю чергою, це стане складовою частиною проєкту Концепції військової кадрової політики Збройних Сил України до 2025 року.

Дані рішення покликані змінити систему управління кар’єрою радянського зразка на сучасну, прийняту в арміях провідних держав. Фактично, це керівництво до дій кадровим органам переходити на нову філософію роботи, що передбачає створення кар’єрної мапи кожному солдату, сержанту, офіцеру щодо його підготовки, зростання та забезпечення

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони також розробили нову систему грошового забезпечення, взявши за основу американську. Документи щодо її впровадження вже направленні на погодження Міністерства фінансів, всіх силових відомств та військових формувань.

Читати також:Міноборони знов змінило форму і знаки розрізнення

Посилання на повні тексти нормативних документів з питань грошового, речового, продовольчого, житлового та соціального забезпечення можна знайти на сторінці сайту «Норми забезпечення військовослужбовців»