Білорусь почала раптову перевірку бойової і мобілізаційної готовності військ

Білорусь почала раптову перевірку бойової і мобілізаційної готовності військ

Учора, 25 січня, по розпорядженню білоруського Міністра оборони розпочато комплексну перевірку бойової та мобілізаційної готовності Збройних сил Республіки Білорусь.

Перевірка проходитиме під керівництвом начальника Генерального штабу - першого заступника Міністра оборони РБ, повідомляє офіційний вебсайт білоруського Міноборони.

Зазначається, що основною метою заходів є перевірка і підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності і здатності з'єднань і військових частин виконувати свої завдання за призначенням у сучасних умовах.

Деякі військові частини і підрозділи вже отримали завдання на приведення у вищі ступені бойової готовності. Так, зокрема, віддано розпорядження на доукомплектування та приведення в бойову готовність однієї з військових частин 120-ї гвардійської механізованої бригади.

Дії військ пройдуть практично на всіх військових полігонах і окремих ділянках місцевості. З огляду на специфіку виконуваних завдань, військам належить діяти в різних умовах – долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі, як в лісових масивах, так і в населених пунктах.

Завершити перевірку планується проведенням контрольних занять і тактичних навчань з бойовою стрільбою різного рівня.