Заступника комбата морської піхоти засудили за дезертирство

Заступника комбата морської піхоти засудили за дезертирство

Саратський райсуд Одещини виніс вирок заступнику командира 18-го окремого батальйону 35-ї бригади морської піхоти ВМС України, який дезертирував з частини в липні 2018 року.

У тексті вироку вказується, що військовослужбовець, що залишив службу, розпоряджався вільним часом на власний розсуд, і з жовтня 2018 року влаштувався на цивільну роботу монтажником у ТОВ «Телекомунікаційні технології».

Підсудний визнав свою провину і розкаявся в скоєному злочині. Також суд врахував, що в 2014-2015 роках він брав участь в антитерористичній операції на Донбасі та має статус учасника бойових дій, позитивно характеризується на роботі і має на утриманні маленького сина.

Офіцера засудили за злочин, передбачений ч.3 ст.408 КК України (дезертирство), до п'яти років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном. Також військовослужбовця позбавили військового звання «капітан».

18-й батальйон був створений в 2014 році як 18-й батальйон територіальної оборони «Одеса» (військова частина – польова пошта В2317) з мешканців Одеської області. У листопаді 2014-го батальйон був переформований у 18-й окремий мотопіхотний батальйон та підпорядкований 28-й окремій механізованій бригаді. З 2018 року входить до складу 35-ї окремої бригади морської піхоти як 18-й окремий батальйон морської піхоти.