На Росії завершили створення нової машини РХБ-розвідки

На Росії завершили створення нової машини РХБ-розвідки

Російські війська РХБЗ незабаром отримають на озброєння нову машину радіаційної, хімічної та біологічної розвідки РХМ-9, яка створена на базі бронеавтомобіля КамАЗ-63969 «Тайфун».

Про це повідомив заступник міністра оборони РФ Алєксєй Криворучко.

ПАТ «Завод «Тула» завершило дослідно-конструкторську роботу «Богомаз», в рамках якої створена перспективна машина РХБ-розвідки РХМ-9 з абсолютно нової приладової базою

РХМ-9 призначена для ведення РХБ-розвідки на полі бою. При цьому конструкція машини дозволяє здійснювати збір даних без виходу екіпажу з машини. Повідомляється, що за ефективністю нова машина в два рази перевершує машини РХБР попередніх поколінь.

На Росії завершили створення нової машини РХБ-розвідки

Про розробку нових машин РХМ-9 на базі КамАЗ-63969 «Тайфун» і РХМ-8 на базі бронеавтомобіля «Тигр» повідомлялося в 2017 році. У 2018 році обидві машини були продемонстровані під час закритого показу на Міжнародному військово-технічному форумі «Армия-2018». У 2019 їх показали під час параду Перемоги в Тулі.

Завод «Тула» спеціалізується на рухомих засобах РХБР, тут були створені РХМ-2С на базі гусеничного транспортера ГТ-МУ, РХМ-4 і РХМ-6 на шасі БТР-80 і РХМ-5 на базі БМД-3.