ЗС РФ отримали чотири полкові комплекти ЗРК С-400

ЗС РФ отримали чотири полкові комплекти ЗРК С-400

У 2020 році Військово-космічні сили (ВКС) Російської Федерації отримали чотири полкові комплекти зенітних ракетних систем С-400 «Триумф» і 24 комплекси «Панцирь-С».

Згідно з повідомленням пресслужби російського Міністерства оборони зазначені системи надійшли до військових частин Свердловської, Сахалінської і Самарської областей. Крім того, в навчальний центр зенітних ракетних військ (ЗРВ), який розташований на території Ленінградської області, було поставлено першу систему С-350 «Витязь» (50Р6А).

Цього ж року планується вперше переозброїти зенітний ракетний полк ППО новими системами С-350 «Витязь». Також, російські війська мають отримати два полкові комплекти ЗРС С-400 «Триумф» і 18 зенітних ракетних гарматних комплексів «Панцирь-С».

Читати також:Втрачено понад 20 «Панцирів» – підсумки роботи російських комплексів ППО у Сирії та Лівії

Зауважимо, що рішення про модернізацію ЗРС С-300В1, які кілька років тому повернуті на озброєння Повітряних Сил ЗС України, так і не було прийнято, попри наявні виробничі можливості. Про що повідомив начальник Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України (ЦНДІ ОВТ ЗСУ) генерал-майор Ігор Чепков.