Польща розглядає Abrams серед кандидатів на заміну Т-72

Польща розглядає Abrams серед кандидатів на заміну Т-72

Американський Abrams, став третім, після німецького Leopard 2 і південнокорейського K2, танком-претендентом на заміну польських танків Т-72 / ПТ-91 за програмою Wilk («Вовк»).

Про це повідомляє Defence24.pl з посиланням на отриману відповідь Інспекції з озброєння.

На запит видання в Інспекції повідомили, що «аналітичний і концептуальний етап (FA-K) для придбання танків нового покоління не завершений (...) У рамках аналізу ринку були проведені переговори з Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Urządzeń Mechanicznych "OBRUM", Krauss-Maffei Wegmann (KMW) в особі Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne, Rheinmetall Defense в особі Rheinmetall Defense Polska, Hyundai Rotem в особі H. Cegielski Poznań, Армією США, BAE Systems Hägglunds і General Dynamics European Land Systems».

Факт ведення перемовин з Армією США, за думкою видання, означає, що танки M1 Abrams розглядаються за програмою Wilk. Тим більше, що в аналізі ринку взяли участь виробник танків General Dynamics і BAE Systems – виробник машин технічної підтримки M88 для танків Abrams.

Аналітична робота за польською програмою Wilk здійснюється з 2017 року, і окрім сучасних танків аналізуються й абсолютно нові рішення.