ЗСУ почали отримувати нові «польові сумки»

ЗСУ почали отримувати нову польову сумку

Нові адміністративні сумки замість скасованих польових сумок радянського зразка (т.зв. «планшетів») почали надходити до Збройних Сил України.

Сумка виконана зі зносостійкої поліамідної тканини з камуфляжним малюнком ММ-14 («піксель ЗСУ»), з основним відділенням, що закривається кришкою-клапаном з двома пластиковими фіксаторами типу «фастекс». На внутрішній частині клапану є прозора кишеня для мапи. Ззовні клапана знаходиться кишеня, що закривається на застібку-блискавку.

ЗСУ почали отримувати нову польову сумку ЗСУ почали отримувати нову польову сумку ЗСУ почали отримувати нову польову сумку

На задній частині сумки також розташована кишеня яка закривається на застібку-блискавку. Для тримання форми, задня частина підсилена пластиковою рамою товщиною 1,2 мм.

ЗСУ почали отримувати нову польову сумку

Внутрішня частина має основне відділення для розміщення документів, планшета, паперу тощо, та додаткову кишеню для ноутбука зі сторони задньої частини. Кишеня для ноутбука відокремлюється від основного відділення розділовим шаром з демпферною вставкою завтовшки 3-5 мм. Об’єм кишені регулюється за допомогою лямки з текстильної тасьми.

ЗСУ почали отримувати нову польову сумку

На лицьовій стороні внутрішньої частини сумки розміщено три середні кишені для блокнота, смартфона та інших речей. На кишенях насторочені сім відділень для розміщення дрібних речей (ручки, олівці, ножиці, тощо), одна кишеня наскрізна.

Сумка має ручку та плечову лямку з основної тканини. Довжина плечової лямки регулюється за допомогою двощілинної пряжки. З правого боку сумки кріпиться фастекс для роз’єднання плечової лямки, які можуть ховатися у бокові кишені. На плечову лямку за допомогою застібки текстильної («липучка») кріпиться з’ємна демпферна накладка.

ЗСУ почали отримувати нову польову сумку

Використані фото Інформаційного агенства Міноборони «АрміяInform»