Український корвет добудують як фрегат

Український корвет добудують як фрегат

Міністерство оборони хоче добудувати корвет «Володимир Великий» проєкту 58250 як багатофункціональний фрегат ближньої морської зони.

Розглядається можливість доопрацювати проєкт повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк агенції «Defense Express».

Є варіант внести відповідні зміни у «Володимир Великий» та отримати зміну фрегата «Гетьман Сагайдачний», який знаходиться в експлуатації вже 27 років

Корпус корвета з готовністю на рівні 80% (загальна готовність корабля – 32%) знаходиться на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», який входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG) промислово-інвестиційної групи Вадима Новинського «Смарт-холдинг. У 2018 році ЧСЗ визнали банкрутом, за рік розпочався процес продажу його майна, зокрема підприємство погрожувало продати й недобудований корвет.

За словами пана Миронюка, Міноборони вже провело інвентаризацію недобудованого корабля, а Дослідно-проєктному центру кораблебудування доручено опрацювати питання добудови на діючих вітчизняних суднобудівних підприємствах.

За нашими розрахунками, після добудови всіх корветів, вивільнені виробничі потужності дозволять реалізувати цей проєкт та отримати ефективнішу морську компоненту