Завітневич розповів про винищувач Boeing-Антонов

Завітневич розповів про винищувач Boeing-Антонов

Голова парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич розповів, які нові можливості чекають вітчизняні оборонні підприємства після реформи Укроборонпрому.

Зокрема у своєму блозі на сайті Інтерфакс-Україна він наголосив, що українські підприємства зможуть створювати спільні підприємства з вітчизняними та іноземними партнерами, при цьому, як приклад, навів проєкт створення спільного українсько-американського винищувача:

Давайте візьмемо для прикладу КБ "Антонов" і компанію Boeing. Вони зможуть разом виробляти лінійку винищувачів. Для цього об’єднуються в спільне підприємство, Boeing передає нам частину продукції або свою технологію, а ми з нашою технологічною базою створюємо продукт. При цьому 100% власності акціонерного товариства залишається у держави.

За його словами реформа дозволить якісне та сучасне озброєння та техніку на потреби української армії. Концерн перетворюється у нову сучасну керуючу компанію у формі акціонерного товариства і об’єднає різні підприємства за конкретними напрямами виробництва.