Американські морпіхи гратимуть в настільні ігри

Американських морпіхи гратимуть в настільні ігри

Корпус морської піхоти США відмовляється від частини бойових вправ, натомість майбутні морпіхи гратимуть у шахи, під час більш тривалого курсу підготовки нового типу.

Змінюючись через перехід від індустріальної до інформаційної епохи, Корпус морської піхоти (КМП) США прагне перейти від штампування «морпіхів-автоматів» до підготовки «автономних морських піхотинців», що діятимуть без тотального контролю штабів і командирів.

Пілотна програма минулого місяця була запущена в Школі морської піхоти в Кемп-Пендлтоні, штат Каліфорнія. Під час курсу інструктори зокрема розповідають новачкам про те, як шахи співвідносяться з тактикою поля бою.

В офіційній заяві U.S. Marine Corps йдеться, що курс спрямований на виховання «більш розумних» морських піхотинців, які можуть діяти самостійно. Під час тренувань менше уваги приділяється мікроменеджменту, а більше – індивідуальної відповідальності.

Мікроменеджмент – це стиль управління персоналом, при якому керівництво використовує надмірний і постійний контроль над співробітниками, не допускаючи ніякої самостійності в прийнятті рішень.

«Механічне запам'ятовування, миттєве підпорядкування наказам – потрібні для певних речей і їх не викидають з цього курсу», – каже старший ворент-офіцер третього класу А. Дж. Паскьюті, інструктор навчального батальйону. «Ми просто робимо крок вперед і розуміємо, що в бою перемагає людина, і колектив людей».

Американських морпіхи гратимуть в настільні ігри

Новий курс розроблявся понад рік і заснований на плані коменданта КМП США генерала Девіда Бергера з реформування морської піхоти для участі в майбутніх конфліктах.



Відповідно до бачення Бергера, морські піхотинці битимуться невеликими загонами, які будуть дуже мобільними і незалежними, і часто будуть розосереджені далеко від штабів. Новий курс спрямований на те, щоб дати новачкам тактичні та когнітивні навички для самостійних дій, і використовує «принципово інший підхід», ніж попередній восьми тижневий, заявили в Корпусі.

«Щоб бути більш розосередженими та точними, нам зараз потрібні морпіхи, які можуть діяти самі по собі, і їм не потрібно постійно вказувати і показувати, куди йти», – сказав підполковник Вокер Кури, командир навчального батальйону.

Американських морпіхи гратимуть в настільні ігри

Американці вважають, що гра в шахи має спонукати морських піхотинців замислитися про свої дії в складному середовищі. Крім того, вони більше не будуть навчатися вузьким спеціальностям, таким як стрілець, кулеметник, мінометник або оператор ПТРК, а замість цього, до випуску з навчального центру володітимуть всіма видами зброї що є у роті.

«Морський піхотинець майбутнього зможе робити все (мається на увазі навички за спеціальності) і розуміти, коли і де це вміння потрібно застосовувати», – каже інструктор зі стрільби штаб-сержант Джуд Стюарт.

Тривалість пілотного курсу вже приблизно у два рази перевищує тривалість старого, в підсумку очікується, що він виросте до 18 тижнів. Додатковий час і спеціальний бойовий інструктор для кожного загону з 14 морських піхотинців дасть більше практичних можливостей.