РФ нарощує виробництво вантажних парашутних систем

РФ нарощує виробництво вантажних парашутних систем

Російська Федерація збільшила виробництво багатокупольних вантажних парашутних систем, призначених для десантування техніки та вантажів масою до 16 тонн.

Нову виробничу ділянку відкрито на Солнечногорскому механічному заводі холдингу «Технодінаміка», єдиному російському підприємстві, що випускає багатокупольні вантажні парашутні системи для десантування вантажів польотною масою від 4 до 16 тонн.

«У зв'язку зі збільшенням обсягу замовлень на багатокупольні парашутні системи виникла необхідність сконцентрувати всі операції з їх виготовлення в рамках однієї виробничої дільниці. Її потужність дозволяє випускати 100 виробів на рік, а за необхідності – вдвічі більше», – розповів генеральний директор холдингу Ігор Насенков.

Вантажні парашутні системи застосовуються для десантування військової техніки, наприклад, в безплатформених системах ПБС-950У, які дозволяють десантувати бойові машини БМД-4М з екіпажем всередині. У ПБС-950У застосовуються парашутні системи з 10 або 11 куполами, площа кожного з яких 350 кв.м.