Двом комбатам повідомлено про підозру в справі вибухів військових складів у Сватовому

Комісія Верховної Ради розслідує вибухи складів у 2014-18 рр.

Слідчі ДБР повідомили про підозру двом командирам реактивних артилерійських батарей за невжиття заходів зі збереження ввіреного їм військового майна.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у 2015 році ці двоє командирів батарей розташували техніки поблизу польового артилерійського складу боєприпасів неподалік м. Сватове Луганської області з грубими порушеннями керівних документів.

Надалі, у результаті пожежі на складі РАО через диверсію невстановлених осіб, частина неналежно розміщеної військової техніки була знищена влученням боєприпасів, здетонованих через пожежу. Внаслідок цього було зірвано заходи із забезпечення постійної бойової готовності підпорядкованих підрозділів, а державі заподіяно шкоди на суму понад 15 млн грн.

Таким чином, особи підозрюються у недбалому ставленні до військової служби в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 ККУ). У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, 29 жовтня 2015 року у м. Сватове Луганської області виникла пожежа на польових складах сил АТО, де зберігалося близько 3 тис. тонн боєприпасів. Внаслідок вибухів боєприпасів загинули 3 військовослужбовців та 1 цивільна людина, була знищена техніка, а також проводилася евакуація місцевих жителів.