«Океан» до квітня підпише контракт на локалізацію турецьких корветів

Океан до квітня підпише контракт на локалізацію турецьких корветів

Поінформував начальник управління маркетингу суднобудівного заводу Микола Гапеєв під час стратегічної сесії Морського кластера України «Пріоритетні проєкти розвитку морської галузі 2021-23», що проходила 3 лютого у Миколаєві, повідомляє Defense Express:

Як всім відомо, ми до нового року дали новину про те, що завод «Океан» підписав меморандум з турецьким оборонним концерном про будівництво корветів на території заводу «Океан». Нині ця робота триває і до квітня-місяця ми розраховуємо на те, що в нас вже буде підписано основний договір з турецьким замовником та ми розпочнемо активну співпрацю в будівництві

Нагадаємо, що за словами командувача ВМСУ контр-адмірала за декілька місяців на турецькій корабельні буде закладено перший корвет типу Ada (проєкт MILGEM) для ВМС України.

Також Туреччина обрала миколаївський «Океан» для локалізації будівництва корветів, які будуватимуть відповідно до угоди підписаної 14 грудня. Про що було підписано відповідний меморандум з Державним оборонним концерном Турецької Республіки.