Забродський відповів Зеленському чому ми не в НАТО

Автор: Михайло Забродський
Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на Луганщині

Вітаю, шановні друзі! З легкої руки запущене в медіапростір запитання “Чому ми ще не в НАТО?” потрохи стає мемом.

Щоправда окремі політики епохи отруєння президентів з певного моменту часу чи то розширили чи то звузили запитання до “Чому ми досі не маємо статусу особливого союзника США поза НАТО?”

Михайло Забродський
Герой України генерал-лейтенант Михайло Забродський

Оскільки МИ стосується всіх і кожного спробуємо допомогти 46-му президенту США відповісти на них, зберігаючи наразі тверде переконання що допомоги цієї він навряд чи потребує.

МИ не в НАТО тому що якось непослідовно задавати подібні питання після заяви про те, що “в НАТО нас ніхто не чекає...” Заяві трохи більше року. Логічна відповідь: ВИ самі то визначитесь чого бажаєте.

МИ не в НАТО тому що нашу країну до 2014 року очолювали люди які намагалися зберегти, нехай і приховано, наш тодішній статус колонії. Вони відмовлялися від найпотужніших систем озброєння і твердили нам про багатовекторність і позаблоковий статус. Імовірна відповідь: а де ВИ були весь цей час?

МИ не в НАТО тому що діючий очільник оборонного відомства почав діяльність на новому тоді для нього посту із скептичних повідомлень про безперспективність вступу. А всі реформи і наближення до стандартів вже майже рік звелись до зміни кольору панчів на формі одягу. Перспективна відповідь: ми невпевнені що ВИ всі хочете цього вступу.

МИ не в НАТО тому, що не поновили заявку на отримання Плану дій щодо вступу. Під лежачий камінь вода, як відомо, не дуже бажає текти. МИ намагалися не нервувати переговорників. Вдала відповідь: а ВИ точно туди просилися?

МИ не в НАТО тому що восени 2019 року Верховний головнокомандувач проігнорував історичний саміт НАТО в Лондоні. Тоді нам всім говорили про мир в очах північних сусідів. Ми повним ходом відводили війська і “майже вірили” за версією 1+1 в те що мир вже наступив. Правильна відповідь: а ВИ впевнені, що вам це потрібно?

МИ не в НАТО тому що саме після доповіді в офісі президента була фактично зірвана спецоперація по затриманню “вагнерівців”. Розкриття головної інтриги ще попереду, але удар по іміджу країни був більш ніж відчутним. Професійна відповідь: як з ВАМИ далі працювати?

Ми не в НАТО тому зо саме у фракції президентської монобільшості до недавнього часу рахувався головний викривач змісту розмов президентів/претендентів по телефону. Мабуть в якийсь момент відчув себе “смотрящим” за виборами. Передбачувана відповідь: а нам з ВАМИ точно по дорозі?

І на останок. Проти того, кому адресовані запитання НАМИ відкрито декілька кримінальних справ. Йому 78 років і він теж не лох…А взагалі – питання було задано за адресою?


Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту програми Axios, що виходить на платформі HBO, сказав, що хотів би почути від Байдена, що Україна стане членом НАТО саме за його правління.

«Для мене перше питання звучало б так: «Містере Президенте, чому ми досі не в НАТО?» – уявив Зеленський свою першу розмову з президентом Байденом у відповідь на питання журналіста, якої допомоги Україна потребує від США.