У Карпатах за екстремальної погоди триває Курс гірської підготовки

У Карпатах за екстремальних погодних умов триває Курс гірської підготовки

За ініціативи Генерального штабу Збройних Сил України в Карпатах продовжують втілювати пілотний проєкт «Курсу гірської підготовки» для військових, які потребують таких навичків.

Про це повідомляє АрміяInform.

Як розповів головний спеціаліст відділу фізичної підготовки управління доктрин і індивідуальної підготовки Головного управління доктрин та підготовки ГШ ЗС України Микола Шевяков, ще понад 10 військовослужбовців з окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та Центру гірської підготовки пройшли відповідний Курс в українських Карпатах.

— Особливістю їхніх тренувань стали екстремальні погодні умови, зокрема, під час сходження на Говерлу. Видимість того дня була реально метр, хуртовина, температура мінус 15 за Цельсієм і сильний вітер – це дуже складні погодні умови для пересування. А ще сніг по пояс, як мінімум метр і вище. Та українським воїнам до снаги будь-які перешкоди. Всі успішно здійснили сходження, – додав Микола Шевяков.

У Карпатах за екстремальних погодних умов триває Курс гірської підготовки

Під час Курсу гірської підготовки відбулись і численні практичні заняття. Зокрема, щодо пересування по сніжному і льодовому рельєфу, страховці й самостраховці, затриманні на снігу за допомогою лідоруба, організації життєдіяльності в автономних умовах (ночівля в сніжній печері), з лавинної безпеки, рятувально-пошукових робіт тощо.

Нагадаємо, що під час візиту до штаб-квартири НАТО у Брюсселі Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака було досягнуто домовленостей з Грузією, щодо підготовки українських військових у Школі гірської підготовки Сил оборони Грузії.