Тренування резервістів-контрактників 130-го батальйону територіальної оборони Києва (ВІДЕО)

Тренування резервістів-контрактників 130-го батальйону територіальної оборони Солом'янського району Києва

Вони не отримують за це гроші, а держава фактично не займається їх підготовкою, обмежуючись формальним стрілецькими днями, проте це не стало на заваді для 130-го батальйону територіальної оборони Солом'янського району Києва.

Тут регулярно проводять вишколи для своїх резервістів із залученням досвідчених інструкторів. Багато хто з контрактників придбав собі зброю (яка формально мисливська) та тренується на стрільбищах. Під час вишколів та тренувань також використовують стайкбольну зброю.

Наразі основу військ територіальної оборони Сухопутних військ ЗСУ складають 25 бригад, що нараховують 580 кадрових військовослужбовців, 8000 резервістів-контрактників і кілька десятків тисяч військовозобов'язаних, яких у разі необхідності призиватимуть за мобілізацією.

Про структуру та озброєння цих бригад Ukrainian Military Pages вже писали раніше.

Водночас за словами командувача територіальної оборони Командування Сухопутних військ генерал-майора Анатолія Баргилевича, чисельність постійного складу тероборони невдовзі збільшать. Так у бригаді нараховуватиметься 320 осіб, а загалом чисельність кадрових військових у теробороні складатиме близько 10 тисяч.