Bayraktar'и шукають ворожі кораблі у Чорному морі

Bayraktar'и шукають в Чорному морі ворожі кораблі

Пошук морських цілей за допомогою безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2 та ANKA відпрацьовують під час турецьких навчань Blue Homeland-2021 у Чорному морі.

До навчань, які турецькою називаються Mavi Vatan 2021, залучено 82 кораблі та 17 літальних апаратів, повідомляє Defense Express з посиланням на Naval News. Маневри, що стартували 25 лютого, триватимуть до 8 березня.

Для ведення розвідки на морі задіяли й декілька безпілотних літальних апаратів ANKA. Саме напередодні маневрів ВМС Туреччини отримали два безпілотники цього типу. Загалом ЗС Туреччини мають близько 30 БпЛА ANKA. Кожен такий літальний апарат може брати до 200 кілограмів бойового навантаження.

Bayraktar'и шукають в Чорному морі ворожі кораблі

Турецькі військово-морські сили системно розширюють сферу застосування безпілотних літальних апаратів, як берегового, так і палубного базування.

Відомо, що компанія Baykar розробляє новий ударний БПЛА, що увійде до авіагрупи турецького універсального десантного корабля TGG Anadolu. Про це заявив генеральний директор компанії Халук Байрактар під час свого он-лайн інтерв’ю, пише портал Naval Post.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України підписало новий контракт з Baykar Makina на закупівлю розвідувально-ударних БпАК Bayraktar TB2, які направлять на захист узбережжя. Зокрема, їх застосовуватимуть для видачі цілевказання протикорабельним ракетам «Нептун.