Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України, яка замінить Воєнну доктрину-2015

Президент затвердив Стратегію воєнної безпеки України, яка замінить Воєнну доктрину-2015

Стратегія є документом довгострокового оборонного планування та основою для розроблення Стратегічного оборонного бюлетеня й плану оборони України.

Головною метою Стратегії є завчасно підготовлена та всебічно забезпечена всеохоплююча оборона України на засадах стримування, стійкості та взаємодії, що забезпечує воєнну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність держави відповідно до Конституції України та в межах державного кордону України, сприяє інтеграції України в євроатлантичний безпековий простір та набуттю членства в НАТО, передбачає активну участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

Крім Воєнної доктрини 2015 року також втратила чинність Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України, затверджена у 2016 році.

Стратегія ґрунтується на положеннях Стратегії національної безпеки України, затвердженої Указом Президента України від 14 вересня 2020 року № 392, враховує звіт щодо результатів проведення Міністерством оборони України оборонного огляду, затверджений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 24 березня 2020 року.

Положення Стратегії будуть покладені в основу відповідних програмних документів з питань оборони та розвитку сил оборони, зокрема розвитку систем управління військами та зброєю, військово-морських спроможностей, протиповітряної оборони України, авіації, ракетних військ та артилерії, систем розвідки, радіоелектронної боротьби, озброєння та військової техніки, удосконалення систем мобілізації, територіальної оборони України та руху опору.

Повний текст Стратегії »»