170 000 гривень за затримку вихідної допомоги

Штрафи за порушення правил військового обліку та ухилення від зборів зросли у десятеро

Верховний Суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про стягнення компенсації у 170 тис. грн за затримку виплати одноразової грошової допомоги при звільненні.

Майору поліції при звільненні не виплатили вихідну допомогу. За рішенням суду йому була присуджена така виплата. Проте фактично Національна поліція провела повний розрахунок через п'ять місяців після звільнення, що стало підставою для стягнення компенсації за затримку розрахунку відповідно до ст.117 КЗпП України.

З метою стягнення з Національної поліції середнього заробітку за час затримки розрахунку майор звернувся до суду. За рішенням суду першої інстанції йому була присуджена компенсація у розмірі 170 тисяч гривень. Верховний Суд підтвердив таке рішення.

Судом зробив висновок що, відповідальність за несвоєчасний розрахунок настає у разі несвоєчасних виплат усіх сум, що належали службовцю на день звільнення, незалежно від того, чи є вони складовою грошового забезпечення і чи мають вони періодичний характер (заробітна плата, компенсація за невикористані дні відпустки, вихідна допомога тощо).

Компенсацію за несвоєчасну виплату вихідної допомоги (одноразової грошової допомоги при звільненні) мають право отримувати не тільки звільнені зі служби поліцейські, а й військовослужбовці.

Нагадаємо що минулого року Другий апеляційний адміністративний суд присудив військовому майже 100 000 гривень компенсації за прострочення розрахунку при звільненні.



Використані джерела:
Подільський юридичний центр