Росія створює резерв для швидкого доукомплектування 1 та 2 армійських корпусів окупаційних військ

Росія створює резерв для швидкого доукомплектування 1 та 2 армійських корпусів окупаційних військ

Командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу шляхом відрядження військових з частин Західного, Центрального та Східного округів.

Про це повідомила речниця Міністерства оборони України Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

Командування збройних сил Російської Федерації продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, зокрема, шляхом посилення взаємодіючих з’єднань і частин, дислокованих на території Росії поблизу кордону з Україною. З початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу за рахунок прибуття у відрядження особового складу на невизначений термін з частин Західного, Центрального та Східного військових округів ЗС РФ. У такий спосіб командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого та другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями

Впродовж минулої доби в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Загинули двоє українських бійців. Сьогодні окупаційні війська здійснили обстріл українських позицій поблизу с. Невельського. Один український захисник отримав поранення та попри надану медичну допомогу він помер. Також один військовий отримав поранення несумісні з життям внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої неподалік с. Степного.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти нашої держави, зокрема не виключені спроби просування російських військ углиб України.