Росія сформує ще одну дивізію біля кордонів України

Автор: Андрій Шинко
Росія сформує ще одну дивізію біля кордонів України

Міноборони РФ прийняло рішення відновити 20-ту гвардійську мотострілецьку дивізію, частини якої розмістять у Волгограді та Камишині на місці бригади ПДВ, яку переводять у Крим.

Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на джерела у військовому відомстві. Нове з'єднання буде відтворено на базі 20-ї мотострілецької бригади, яка дислокується у Волгограді. Дивізія увійде до складу 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу (ПівдВО) збройних сил Російської Федерації.

Також частини новосформованої 20-ї гвардійської дивізії займуть військові містечка у Камишині, які звільняються внаслідок передислокації 56-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади. Цю частину, згідно із заявою міністра оборони РФ Сергія Шойгу, найближчим часом переформують у полк і передислокують в окупований український Крим.

Минулого року в складі 8-ї армії було завершене формування 150-ї мотострілецької дивізії з управлінням у Ростові-на-Дону. Ця дивізія включає два танкових полки на Т-72Б3, два мотострілецьких полки з посиленими танковими батальйонами, артилерійський полк, зенітний полк, розвідувальний батальйон, батальйон зв'язку та інші частини.