Укроборонпром знайшов замовників на два Ан-140

Укроборонпром знайшов замовників на два Ан-140

Укроборонпром розраховує влітку підписати контракти на добудову двох Ан-140 на харківському авіазаводі (ХДАВП).

Заступник гендиректора Укроборонпрому з виробництва Ігор Фоменко повідомив в Харкові, про перемовини про продаж в лізинг двох літаків Ан-140, які наразі тривають, пишуть Крылья.

«Сподіваюся, в травні-червні підпишемо лізингові контракти з цим замовником, зможемо добудувати два літаки Ан-140 і здати в експлуатацію», – сказав Фоменко.

Він не відмовився називати потенційного внутрішнього інвестора та можливого покупця літаків до досягнення остаточних домовленостей. Крім того, він повідомив, що разом з українським інвестором розглядається можливість інвестувати в оновлення конструкторсько-технологічної документації Ан-74 і виконати замовлення по Ан-74 під державні гарантії в цьому році.

Раніше повідомлялося, що за підтримки ДП «Антонов» у ДК «Укроборонпром» з'явився механізм добудови двох літаків Ан-140 для потреб держзамовників.



У понеділок стало відомо, що Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) отримало нового директора. Підприємство очолив колишній керівник ДП «Антонов» і самого ХДАВП Олександр Кривоконь.

Також стало відомо, що антикризовий план ХДАВП готовий, але потребує доопрацювання, після чого буде повторно винесений на розгляд Ради директорів Укроборонпрому.

«Ми розглянули план антикризових дій по ХДАВП на Раді директорів 16 квітня, але його не затвердили і направили на доопрацювання... Ми взяли два тижні, щоб доопрацювати план з новим директором авіазаводу і потім знову винести на розгляд», – сказав Фоменко в понеділок.