Україна просить у Німеччині озброєння для захисту чорноморського узбережжя

Україна просить у Німеччині озброєння для захисту чорноморського узбережжя

Україна звернулась до Німеччини по допомогу у вигляді озброєння для захисту свого узбережжя на тлі зростання напруженості на кордоні з Росією. У запиті протиповітряне, протикорабельне та протимінне озброєння.

Про це повідомляє українське інтернет-видання «Дзеркало тижня» з посиланням на німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Згідно зі списком, що є в розпорядженні німецьких журналістів Україна просить системи протиповітряної оборони, боєголовки для протикорабельних ракет типу SeaSpear, зенітні артилерійські установки GDM-008 Millenium, безпілотні підводні системи SeaCat і SeaFox для виявлення і знешкодження морських мін.

За даними журналістів, Київ уже просив у Берліна корвети, але марно – представники вищих ешелонів влади Німеччини не змогли домовитися між собою.

Учасники переговорного процесу з обох сторін повідомили виданню, що проти виступає міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас. Водночас спадкоємиця Ангели Меркель на посаді голови ХДС, міністерка оборони Аннегрет Крамп-Карренбауер відкрита до переговорів.

Також ідею надання Україні оборонної зброї підтримав впливовий німецький політик, член президії ХДС, голова Комітету у закордонних справах Бундестагу Норберт Рьоттген. Про що повідомив посол України у ФРН Андрій Мельник.

Нагадаємо, що кілька років тому німецький уряд заблокував українсько-німецьку розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась українським КПСП «Арсенал» спільно із німецькою компанією Rheinmetall.