Територіальна оборона прикриє південь України

130-го батальйону територіальної оборони міста Києва

Командування Сухопутних військ оголосило про проведення зборів бригад територіальної оборони в окремих областях південного регіону країни.

Метою зборів названо формування і підготовку підрозділів до виконання завдань щодо контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони та оборони визначених об’єктів, боротьби з ДРГ у прикордонних районах країни.

Командири, офіцери штабів та військовослужбовці підрозділів територіальної оборони на реальних об’єктах вдосконалюватимуть навички щодо:

  • охорони та захисту адміністративного кордону з АР Крим;
  • прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • контролю населених пунктів, охорони органів державної влади, посилення охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах;
  • боротьби з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти нашої держави, зокрема не виключені спроби просування російських військ углиб України.

Фото пресслужби 130-го батальйону територіальної оборони міста Києва