Морська піхота ЧФ РФ отримала 40 нових бронетранспортерів

Автор: Олексій Махно
Морська піхота ЧФ РФ отримала 40 нових бронетранспортерів

382-й окремий батальйон морської піхоти Чорноморського флоту РФ, дислокований у Краснодарському краї, отримав 40 бронетранспортерів БТР-82А.

Як відзначили в пресслужбі Міністерства оборони Російської Федерації, нові бронетранспортери поставлені в рамках переозброєння на нові зразки військової техніки.

БТР-82А є результатом модернізації бронетранспортерів БТР-80 і БТР-80А. Замість кулеметної башти БТР отримав бойовий модуль з 30-мм автоматичною гарматою 2А72 спареною з 7,62-мм кулеметом ПКТМ. Озброєння стабілізоване у двох площинах та оснащене електроприводами вертикального і горизонтального наведення. Також на БТР встановлено потужніший двигун, протиуламковий захист та поліпшено умови населеності – встановлено кондиціонер.

На початку квітня інше з'єднання російської морської піхоти, вже Тихоокеанського флоту, дислоковане в Приморському краї, отримало 40 бойових машини БМП-3, що замінили БМП-2.

БМП-3

Раніше морська піхота російського Тихоокеанського флоту в Примор'ї і на Камчатці була повністю переозброєна на бронетранспортери БТР-82А і посилена підрозділами танків Т-80БВ.