Київська зенітна ракетна бригада відбивала наліт Су-27

Повітряні Сили провели двостороннє навчання

Протягом трьох діб авіація, зенітні ракетні, радіотехнічні війська, підрозділи розвідки та РЕБ вправлялись у веденні бойових дій на території кількох областей України.

Так у Повітряних Силах ЗС України пройшло двостороннє командно-штабне навчання, що відбувалось в умовах, наближених до бойових, з максимальним залученням особового складу та військової техніки, повідомляє АрміяInform.

Миргородські авіатори долали ППО противника, а саме — протиповітряну оборону київської зенітної ракетної бригади, яка вийшла в нові позиційні райони та облаштувала приховані позиції. За легендою навчань визначено чіткий замисел щодо проведення наступальних дій однією стороною та спроможності дати відсіч іншою. Рішення на бойові дії приймали особисто командири та штаби бригад.

Київська зенітна ракетна бригада відбивала наліт Су-27

— Оскільки навчання доволі складні, від командира, його штабу, керівного складу вимагається велика концентрація уваги та використання всіх знань для перемоги над противником, — зазначив заступник керівника навчання з авіації — старший посередник полковник Сергій Голубцов. — ДКШН відбулось у два етапи — теоретичний та практичний. Перший етап: приведення військових частин у відповідний ступінь бойової готовності, яка визначена легендою навчань і планування бойового застосування бригади. Другий: практичні дії авіації, зенітних ракетних військ та інших підрозділів.

У Командуванні резюмували, що такі тренування підрозділів і частин Повітряних Сил проводять далеко не вперше, змінюється лише їхній формат. Спільні, двосторонні, командно-штабні навчання є підготовчими етапами до стратегічних навчань Збройних Сил України, які проводять наприкінці кожного навчального року.