НАБУ виявило в одного зі спецекспортерів розтрату 3,5 млн грн

НАБУ виявило в одного зі спецекспортерів розтрату 3,5 млн грн

Колишнім топменеджерам ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», що є дочірнім підприємством ДК «Укрспецекспорт», повідомлено про підозру у розтраті понад 140 тис. євро (3,49 млн грн).

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 рр. керівництво Укрінмашу організувало постачання за кордон продукції, виробленої на інших підприємствах Укроборонпрому, за участі приватної компанії. Кінцевим вигодонабувачем цієї компанії була особа, що мала дружні взаємини з одним із топменеджерів держпідприємства.

Укрінмаш уклав із компанією агентську угоду з супроводу зовнішньоекономічного контракту, за що вона справно отримувала від Укрінмашу кошти. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги не надавались, а акти виконаних робіт підробляли за участі службових осіб Укрінмашу. Загалом, упродовж 2014-2015 рр., Укроборонпром незаконно перерахував приватній компанії понад 140 тис. євро, що за курсом НБУ становить майже 3,49 млн грн.

Розслідування НАБУ та САП розпочали навесні 2018 року за власними напрацюваннями.

Підозри повідомлені особам, які у 2014-2015 роках обіймали посади у ДП ДГЗІФ «Укрінмаш»: генерального директора і в.о. генерального директора, заступника генерального директора, начальника департаменту, начальникам відділів контрактів №1 і №2, а також директору приватної компанії та її кінцевому вигодонабувачу.

НАБУ виявило в одного зі спецекспортерів розтрату 3,5 млн грн