Модернізовані системи «Вільха-М» продані за кордон

Модернізовані системи Вільха-М продані за кордон

Укладені перші експортні контракти на постачання модернізованої РСЗВ «Вільха-М».

Про це повідомляє пресслужба КБ «Луч».

З ким саме укладені контракти не повідомляється. Водночас відомо, що минулого року вітчизняні ракетні системи «Вільха» та бронетранспортери БТР-4 пропонувались Індії, причому з можливістю локалізації виробництва.

Модернізована система «Вільха-М» з коригованими 300-мм ракетами Р624М призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки, живої сили противника, руйнування командних пунктів, наземних споруд на дальності до 110 км.

Нагадаємо, що за проєктом «Вільха» з 2015 року розроблялось три варіанти 300-мм реактивних боєприпасів, зокрема: «Вільха-Р» – ракета 9М55 до РСЗВ 9К58 «Смерч» з продовженим ресурсом, Р624 «Вільха» – ракета в корпусі 9М55 з новим твердопаливним двигуном, системою коригування на базі GPS та інерційної системи навігації, додатковими газодинамічними двигунами і Р624М «Вільха-М» – повністю нова ракета – нові корпус, двигун, аналогічна до «Вільхи» система коригування та газодинамічних двигунів.

Раніше Ukrainian Military Pages писали скільки і якого озброєння планує закупити в 2021 році Міністерство оборони України.