Україна пропонує Індії ракетну систему «Вільха» та БТР-4

Вільха

Державний концерн «Укроборонпром» спільно з українськими урядовцями пропонують Індії вітчизняні бронетранспортери БТР-4 різних модифікацій та 300-мм ракетну систему «Вільха» з можливістю локалізації виробництва в Індії.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Індія готова закупати українське озброєння за певних умов. У країні діє спеціальна програма – Made in India, що передбачає часткову або повну виробництва. Саме тому більшість військової техніки, що закуповується Індією, збирається на території країни, або має у складі індійські комплектуючі. За такою програмою в Індії збирають російські винищувачі Су-30 та танки Т-90, німецькі протичовнові літаки Dornier Do 228 та іншу військову техніку.

Україна так само може приєднатися до програми, передавши певні етапи виробництва своєї техніки до цієї країни. Цей досвід буде не першим для нашої держави. Зокрема, Україна запустила виробництво бронетранспортерів БТР-3 у Таїланді, а також середніх танків MMT-40, БТР-4 та САУ 2С1 у М’янмі, для чого було поставлено лінію, для зварювання корпусів бронетехніки. За собою Україна залишила постачання деяких компонентів.