Міноборони продало 9 зайвих авіадвигунів Су-24 за 1,8 млн

Міноборони продало 9 зайвих авіадвигунів Су-24 за 1,8 млн Фото © Dylan Malyasov

Міноборони відзвітувалось про нові досягнення – продаж за 1,8 млн грн дев'яти надлишкових авіаційних двигунів АЛ-21Ф-ЗТ, що використовуються у бомбардувальниках Су-24.

Двигуни для військових літаків були продані у 2021 році покупцеві на внутрішньому ринку.

Ці досягнення відобразила у вигляді інфографіки інформагенція Міноборони «АрміяInform» посилаючись на інформацію Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони.

Міноборони продало 9 авіадвигунів Су-24 за 1,8 млн грн

Водночас зазначимо, що за сім років війни – з 2014 року було відремонтовано лише сім фронтових бомбардувальників Су-24М та літаків розвідників Су-2МР Повітряних Сил ЗС України. А лише завершальний етап капітального ремонту одного двигуна АЛ-21Ф-ЗТ у березні 2021 року коштував військовим щонайменше 2,7 мільйона гривень.

АЛ-21Ф-ЗТ

Під час брифінгу тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління майна та ресурсів Міністерства оборони полковник Руслан Нетребко повідомив, що у Міністерстві оборони з 2020 року відновили у роботу з відчуження та реалізації надлишкового майна.

Нагадаємо, що проте, що в армії багато зайвого, що можна продати наголошував радник Володимира Зеленського під час президентських виборів полковник Іван Апаршин, який служив у Міноборони при міністрі Гриценко. Після виборів Апаршин очолив в Офісі президента Директорат з питань оборонної політики, який за рік розформували, а його звільнили.