Вимоги до кандидатів на службу у ДШВ підвищать

Вимоги до кандидатів на службу у ДШВ підвищать

Таким чином у десантники хочуть відбирати найкращих з найкращих з кандидатів.

Про це заявив командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни», пише АрміяInform

— Ці критерії мають залишатися достатньо суворими й на середньострокову перспективу. Таким чином ми матимемо можливість відбирати найкращих з найкращих до служби в еліті Збройних Сил – Десантно-штурмових військах, які залучені на передових рубежах захисту нашої країни.

Водночас ми вдосконалюватимемо й систему багаторівневої підготовки як сержантського, так і офіцерського складу. Вона вже дає певні позитивні результати, бо проводиться з урахуванням досвіду бойових дій. При цьому кожен рівень підготовки має відповідати посаді, яку опановує військовослужбовець. Водночас основним стрижнем, який проходить крізь всі етапи та слугує єднальним чинником, залишається формування високого десантного духу. Адже без цього неможливо досягти перемоги у бою.

Ми намагаємося вдосконалювати підготовку особового складу у взаємодії з іншими видами та родами Збройних Сил, особливо з армійською авіацією Сухопутних військ. Насамперед з огляду на те, що наша основна специфіка – дії у тилу противника й саме авіація є основним способом доставки наших підрозділів у тил ворога.