Німеччина реформує структуру Бундесверу

Німеччина реформує структуру Бундесверу

Міністр оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер і генеральний інспектор Бундесверу генерал Еберхард Цорн 18 травня представили документ з основними напрямками реформи.

Про це повідомляє Jane's.

У документі не йдеться про радикальні реформи, ніяких скорочень особового складу або закриття баз не планується. Метою залишається утримання чисельності Бундесверу у 203 300 військовослужбовців і 67 800 цивільних осіб. Натомість головні зусилля спрямують на прискорення закупівель, оптимізацію командної структури і підвищення готовності.

Зокрема планується оптимізувати структуру Міністерства оборони, щоб воно могло зосередитися на основних завданнях, з упором на роботу з Бундестагом, парламентом Німеччини, нагляд за підлеглими структурами, а також стратегічній координації та керівництві Бундесвером. Міністерство як і раніше буде розташовуватися як в Берліні, так і в Бонні.

В обох містах також буде створено командування територіальної оборони. Крім безпосередньо територіальної оборони, воно буде підтримувати союзників по НАТО та ЄС під час навчань та транзиту їх військ через Німеччину. Рівень тактичного командування представлений 16 регіональними командуваннями оборони буде посилено і розвинено.

Командна структура окрім командувань армії, авіації та флоту включатиме і командування кібербезпеки та інформації. А у квітні 2022 року також буде створено медичне командування.