Бронетехніка для частин територіальної оборони

Автори: О.Дядюшкін, В.Таран, С.Лячин
Бронетехніка для частин територіальної оборони

Огляд Міжнародної науково-технічної конференції «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ», що відбулася у Львові 14 травня.

До вашої уваги тези доповіді «Актуальні питання озброєння військових частин територіальної оборони зразками броньованої техніки».

Військові частини та підрозділи територіальної оборони Сухопутних військ ЗС України комплектуються на воєнний час технікою національної економіки, але в сучасних умовах для якісного виконання завдань територіальної оборони, таких як посилення охорони державного кордону, боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та незаконними збройними формуваннями, необхідна броньована техніка, а саме броньовані автомобілі.

Аналіз використання броньованих автомобілів показав, що вони виробляються переважно на базі шасі автомобілів багатоцільового призначення та виконують завдання з перевезення особового складу, вогневої підтримки дій тактичних мобільних груп, які знаходяться у відриві від основних сил, а також виконання спеціальних, розвідувальних, пошуково-рятувальних завдань. Вони також інтенсивно використовуються для виконання завдань з бойової охорони, супроводження колон, патрулювання конфліктних зон, що відповідає основним завданням територіальної оборони.

Сучасні броньовані автомобілі характеризуються високими тягово-швидкісними властивостями, високою прохідністю, наявністю озброєння й спеціального устаткування, підвищеною захищеністю, зниженими демаскувальними ознаками, можливістю транспортування літаками та вертольотами, а також високою автономністю. Як правило, вони створюються на базі шасі автомобілів підвищеної прохідності (колісна формула 4х4, вантажністю 0,75 – 2 т) та вантажних автомобілів підвищеної прохідності (колісна формула 4х4, 6х6, вантажністю 3 – 7 т), обладнані протикульовою і протимінною бронею, що забезпечує захист екіпажу і десанту, озброєння та військового майна, яке перевозиться, основних вузлів і агрегатів машини.



Відповідно до особливостей конструкції, масогабаритним та вантажним можливостям сучасні броньовані автомобілі поділяють на три типи: легкі, середні і важкі. На легкі платформи залежно від завдань та призначення звичайно монтується стрілецька зброя різного калібру, протитанкові керовані ракетні комплекси, зенітно-ракетні комплекси, обладнання різного призначення.

Представниками легких броньованих автомобілів є «Дозор-Б» (маса – 6300 кг, вантажність – 800 кг, потужність двигуна – 197 к.с., кліренс – 0.4 м, запас ходу – 700 км, швидкість – 120 км/год), «Козак» (маса – 5500 кг, вантажність – 1000 кг, потужність двигуна – 176 к.с., кліренс – 0,39 м, запас ходу – 1000 км, швидкість – 120 км/год). На середні платформи, окрім перевезення десанту, переважно встановлюються різноманітні артилерійські системи озброєння різного призначення, представником яких є KRAZ SHREK ONE TC (маса – 16 000 кг, потужність двигуна – 330 к.с., кліренс – 0,37 м, запас ходу – 600 км, швидкість – 100 км/год). Важкі платформи в основному призначені для монтажу комплексів озброєння та їх використання у підрозділах територіальної оборони не доцільно.

Таким чином, для ефективної боротьби з нерегулярними військовими формуваннями, терористичними угрупованнями та диверсійно-розвідувальними силами найбільш оптимальними за своїми характеристиками є броньовані машини «Дозор-Б» та «Козак» українського виробництва. Використання цих броньованих машин підрозділами територіальної оборони дозволить зменшити втрати особового складу, підвищити живучість, маневреність та вогневу міць, збільшити автономність та тривалість дій підрозділів у відриві від основних сил.





Даний матеріал належить до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.

Використані джерела:
Збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції (Львів, 14 травня 2021 р.)