Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3

Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3

Повністю оновлена, надійна військова вантажівка RMMV HX3 відповідає всім сучасним військовим та автомобільним мегатрендам, спираючись на інноваційні технології.

Про це повідомляє пресслужба компанії Rheinmetall.

Повідомляється, що серед іншого, користувачі цих автомобілів можуть розраховувати на кращий захист, поліпшену мобільність, підвищений комфорт водіння, а також архітектуру цифрового інтерфейсу для більшої оперативної гнучкості та майбутніх покращень. Водночас наголошується на збережені основних переваг покоління HX2 та концепції сімейства.

Повідомляється, що нове покоління HX3 ще більше втілює концепцію платформи, розроблену як для логістичних операцій, так і для тактичних сценаріїв. HX3 переважно буде доступний у версіях 4x4, 6x6, 8x8 і 10x10, та відрізнятиметься ще більшою розмаїтістю варіантів.

Машини оснащуються різними варіантами дизельних двигунів MAN D26 і автоматичними коробками передач ZF.

Нові системи, такі як система механізованого навантаження Automated Load Handling System (ALHS) і Universal Torsion-Resistant Subframe (UTRS), ще більше спростять виконання класичної логістичної ролі.

Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3 Фото: Rheinmetall

Водночас зазначається, що оновлення вантажівка HX3 зможе служити носієм для складної зброї та радіолокаційних систем. Зокрема HX 10x10, у поєднанні з нещодавно розробленим Artillery Truck Interface (ATI), може слугувати стандартною базою для різних артсистем.

Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3 Фото: Rheinmetall

Завдяки оновленій кабіні HX3 забезпечує більшу зручність управління і поліпшений захист. Різні системи забезпечують підвищену безпеку в повсякденних операціях.

У поєднанні з системами екстреного гальмування, адаптивного круїз-контролю та системою попередження про виїзд зі смуги руху, нова цифрова архітектура MAN EE-Architecture гарантує життєздатність автомобіля в майбутньому, зокрема щодо автономного водіння.

Завдяки стандартизованим інтерфейсам можна буде інтегрувати технології, які стануть доступними в майбутньому, такі як взвод вантажівок та інші автоматизовані програми.

Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3 Фото: Rheinmetall

Опційно вантажівки HX3 можуть оснащуватися броньованої кабіною Integrated Armor Cabin різного рівня захисту. Крім звичайного камуфляжу, нове покоління транспортних засобів оснащено й прихованим цифровим режимом: за необхідності всі функції передачі та прийому даних можуть бути відключені, щоб зменшити цифровий підпис транспортного засобу.

Також у конструкцію вантажівки впроваджені елементи протимінного захисту.

Посилений дах дозволяє встановити бойовий модуль з важким озброєнням для самооборони вантажівки. Також, як додаткова опція доступні активні та пасивні системи захисту, включаючи систему швидкого затемнення Rheinmetall ROSY Rapid Obscuring System і систему активного захисту на малій відстані ADS Active Defence System.

Rheinmetall презентувала нове покоління вантажівок HX3 Фото: Rheinmetall

Військовими усього світу експлуатується понад 15 000 вантажівок HX. Глобальне поширення автомобілів RMMV дає великі переваги, коли справа доходить до взаємодії та логістики, особливо під час багатонаціональних операцій. Серед інших, коло міжнародних користувачів HX включає Німеччину, Великобританію, Австралію, Нову Зеландію та Австрію. Норвегія і Швеція також зробили Rheinmetall значні замовлення на вантажні автомобілі.