СБУ повідомила про підозру Семенченку в організації теракту

СБУ повідомила про підозру Семенченку в організації теракту

Служба безпеки України повідомила про підозру Семену Семенченку в організації обстрілу будівлі 112-каналу у липні 2019 року.

Пресслужба СБУ повідомляє про розкриття терористичного акту, а саме обстрілу будівлі ТОВ «Інформаційне агентство «112-канал», який стався у липні 2019 року та надалі був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни.

У повідомленні йдеться, що досудовим розслідуванням встановлено, що обстріл організував Семен Семенченко. Усе відбувалося під час виборчої кампанії до Верховної Ради. Для вчинення злочину він залучив двох учасників підпорядкованого йому збройного формування.

У червні 2019 року Семенченко, разом зі спільником, провів розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу. Вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема, шляхи відходу і наявність камер відеоспостереження. Також Семен Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину.

За початковим задумом організатора, виконавці теракту мали придбати автомобіль, закласти в нього великий обсяг вибухівки та підірвати біля будівлі телеканалу. Натомість для приховування осіб-виконавців та організатора, було прийнято рішення вчинити терористичний акт через обстріл будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета.

У ході санкціонованих судом обшуків за місцями проживання фігурантів справи у столиці та Київській області правоохоронці виявили і вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій, які зловмисники використовували у ході вчинення злочину.

Наразі останнім повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Нагадаємо, що у березні цього року СБУ припинила діяльність незаконної «приватної військової компанії» організаторами якої були колишній нардеп Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий як «позаштатний агент НАБУ».