Комплекс захисту літаків типу Ан-26 від керованих ракет пройшов держвипробування (ВІДЕО)

комплекс захисту від керованих ракет

Вітчизняний комплекс для захисту військово-транспортних літаків типу Ан-26 від керованих ракет з інфрачервоними головками наведення успішно пройшов державні випробування.

Про це Defense Express розповіли представники ТОВ «Науково-виробнича фірма «Адрон».

«Актуальність не викликає сумнівів. Наприклад, у 2014-2015 роках над тимчасово окупованою територією України були збиті літаки Ан-26 і Ан-30 із застосуванням керованих ракет, що супроводжують ціль за її інфрачервоним випромінюванням», – розповіли у компанії.

Комплекс захисту літаків типу Ан-26 від керованих ракет пройшов держвипробування (ВІДЕО)

До комплексу захисту входять комбіновані пристрої викиду хибних теплових цілей (ХТЦ) «Адрос» КУВ 26-50 і станція оптико-електронного подавлення (СОЕП) «Адрос» КТ-03У, встановлені у спеціальних контейнерах.

Нова станція оптико-електронного подавлення генерує більш потужний, ніж у СОЕП «Адрос» КТ-01АВ, завадовий сигнал, та має нові закони його модуляції.

Літак типу Ан-26 може нести чотири таких контейнери, кожен з яких вміщує 80 ХТЦ калібру 26 мм і 40 калібру 50 мм.

Працюючи в парі, КУВ і СОЕП забезпечують високу ефективність захисту літаків типу Ан-26, що і показали результати проведених державних випробувань.

Комплекс захисту літаків типу Ан-26 від керованих ракет пройшов держвипробування (ВІДЕО)

У компанії зазначають, що завдяки науково-технологічному потенціалу, закладеному у системи викиду ХТЦ, їх можна використовувати також і для ефективного захисту літаків Ан-32 та Ан-178.

Нагадаємо, що у квітні 2015 року були прийняті на озброєння комбіновані пристрої викиду «Адрос» КУВ 26-50-01 та КУВ 26-50-02, призначені для захисту літаків Су-25У та гелікоптерів типу Ми-8 відповідно. Ще раніше, після випробування у 2005 році, була прийнята на озброєння станція оптико-електронного пригнічення «Адрос» КТ-01АВ/АВЕ.

У січні 2017 року на озброєння прийняли комбінований пристрій викиду «Адрос» КУВ 26-50-0 та екранно-вихлопний пристрій «Адрос» АШ-01В для захисту вертольотів типу Ми-24.