Російські ВДВ отримали десятий батальйон БМД-4М

Російські ВДВ отримали десятий батальйон БМД-4М

Черговий батальйонний комплект БМД-4М і БТР-МДМ «Ракушка» отримала російська 7-а гвардійська десантно-штурмова (гірська) дивізія (в/ч 61756), що дислокується у Новоросійську.

Як повідомляє пресслужба Міністерства оборони Російської Федерації (РФ) загалом, це вже десятий батальйонний комплект бойових машин БМД-4М і бронетранспортерів БТР-МДМ «Ракушка», що надійшов на озброєння ВДВ за останні роки.

Для 7-ї дивізії це другий батальйон. Перша партія була передана 25 листопада 2020 року 108-му гвардійському десантно-штурмовому Кубанському полку (в/ч 42091, м. Новоросійськ).

Цього разу 31 БМД-4М та 8 БТР-МДМ отримав 247-й гвардійський десантно-штурмовий Кавказький козачий полк (в/ч 54801, м. Ставрополь).

Зауважимо, що ці частини брали участь в окупації Криму у 2014 році та у бойових діях проти України на території окремих районів Донецької та Луганської областей.


БМД-4М оснащена 100-мм гарматою з боєкомплектом у 34 осколково-фугасних снаряди і чотирма керованими ракетами «Аркан», 30-мм автоматичною гарматою з боєкомплектом у 500 снарядів різного призначення і 7,62-мм кулеметом.

БТР-МДМ «Ракушка» – російський десантований бронетранспортер, створений на Волгоградському тракторному заводі. Машина важить 13,2 тонни і озброєна двома кулеметами. Екіпаж дві особи плюс 13 десантників. «Ракушка» призначена для перевезення особового складу (десанту), боєприпасів, запасних частин, паливно-мастильних матеріалів.