Україна вивела своїх військових з Афганістану

Афганістан

Весь український персонал у Місії НАТО в Афганістані «Рішуча Підтримка» повернувся в Україну літаком Повітряних Сил ЗС України ІЛ-76МД.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗС України.

Планове повернення відбулося відповідно до рішення НАТО щодо завершення діяльності Місії, яке було ухвалене 14 квітня 2021 на засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ і міністрів оборони держав-контрибуторів Місії.

До складу тренувально-дорадчої Місії НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан входив 21 військовослужбовець Збройних Сил України.

Україна вивела з Афганістану всіх миротворців

Основними завданнями українського національного персоналу були: виконання обов’язків на посадах штабних офіцерів у Штабі Місії «Рішуча підтримка» ; ведення інженерної розвідки шляхів руху, об’єктів та місцевості; виконання заходів з протидії застосуванню саморобних вибухових пристроїв та знешкодження вибухонебезпечних предметів; чергування у складі сил зведеного загону швидкого реагування тощо.

Україна вивела з Афганістану всіх миротворців

«Рішуча підтримка» (англ. Resolute Support Mission) розпочала діяльність 1 січня 2015 року у рамках реалізації рішень саміту НАТО в Чикаго (травень 2012 року) щодо надання уряду Афганістану допомоги у розвитку афганських національних сил безпеки і оборони. Місія офіційно змінила іншу операцію Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), чия діяльність була завершена 28 грудня 2014 року.