Міноборони розповіло чому військовим затримують виплати

гроші

Міноборони повідомило, що заборгованість з виплати додаткових видів грошового забезпечення військовим виникла через недостатнє фінансування з державного бюджету за напрямом соціальних виплат.

У повідомленні йдеться, що з метою забезпечення додаткового фінансування для виплати грошового забезпечення у повному обсязі, за дорученням міністра оборони, 7 червня відбулась робоча зустріч заступника міністра з керівництвом Міністерства фінансів. За її результатами визначено спільні кроки щодо погашення поточної заборгованості у найкоротші строки.

Водночас у відомстві наголошують, що основні види грошового забезпечення військовим виплачуються у повному обсязі, а фінансування соціальних виплат є пріоритетом діяльності керівництва Міноборони та ЗСУ, яке наразі вживає усіх заходів щодо його забезпечення.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що у Збройних Силах України склалася критична ситуація з виплатою додаткових видів грошового забезпечення (оздоровчі, матдопомога, компенсація за піднайом, підйомні тощо). Станом на травень Міністерство оборони вже заборгувало військовим майже мільярд гривень.